Kirjoittanut Wespa | 12 lokakuu, 2011

Earthlings – Dokumentti eläinten kärsimyksistä


Eläimet joutuvat kärsimään jatkuvasti lihantuotannon, turkistuotannon, vaatetuotannon ym. takia. Heidän olosuhteet ovat ala-arvoisia ja eläimet joutuvatkin kärsimään taudeista ja kivusta ennen teurastamistaan. Teurastaminen hoidetaan monesti halvalla, mutta kivuliaalla tavalla. Me olemme kaikki maan asukkeja, miksi jotkut ihmiset pitävät eläimiä alempiarvoisina? Eläimillä on samat fysiologiset tunteet kuin meilläkin, he tuntevat psykologista masennusta siinä missä ihmisetkin.

Earthlings dokumentin traileri:

Joskus totuus sattuu! Mutta voiko sitä edes verrata sille kärsimykselle, jota eläimet joutuvat kärsimään monien tietämättömyyden takia?

Eartlings, dokumentti jonka jokaisen ihmisen pitäisi nähdä. Huom! Sisältää materiaalia joka ei sovi heikkohermoisille:

Video sisältää suomenkielisen tekstityksen (Paina CC -nappulaa).

Dokumentin jälkeen mieleeni painui kysymys: ”Mitä minä voin tehdä asialle?”. Olen vähentänyt lihan syöntiä lähivuosina reilusti, mutta nyt tekisi mieli lopettaa kokonaan, ei pelkästään eläimien takia, vaan myös oman hyvinvointini takia. Toivottavasti tämä video saa ihmisiä pohtimaan omaa lihankulutustaan, nahkavaatteiden ostoa sekä omaa ihmisyyttään.

Mitä mieltä sinä olet? Keskustelu on normaaliin tapaan vapaata.


Responses

  1. Hei pitkästä aikaa! Itse ryhdyin kasvissyöjäksi jo vuosia sitten, mutta myöhemmin aloin syödä kalaa sillä perusteella, että kalat saavat kuitenkin elää vapaana (kassikasvatettua pyrin välttämään). Muuten en ole lihansyöntiä aloittanut uudestaan. Kuulun myös eläinsuojeluyhdistyksiin ja yritän aina valistaa ihmisiä. Ongelmat tuntuvat kuitenkin massiivisilta ja niin eläinten kuin ihmistenkin kohtelu maapallon eri kolkilla on kammottavan julmaa. Mutta mitä muuta voimme tehdä kuin yrittää lisätä valon määrää ja auttaa edes yksittäisiä eläimiä? Hyvää joulunodotusta! (Meillä ei syödä possua. :-))

  2. Tämä on mielestäni tärkein dokumentti koskaan. Itse olisin valmis kieltämään mm. kaiken muun kuin luomulihan syönnin.

  3. Videota en voinut katsoa, itseni tuntien se tuottaisi vain pahaa oloa ja vastaavanlaisia olen jo katsonut. Olen vegaani, ollut vuodesta 2005, kasvissyöjä vuodesta 2000. Myös 4 vuotias lapseni on vegaani. Näin vien elämäntapaani ja -katsomustani eteenpäin. Oma esimerkki on ainakin minun kohdallani toimivin tapa. Keskustelua elämäntapani yleensä herättää missä vain ilmi tulee, usein kyllä negatiivista ja jopa hyökkäävääkin suhtautumista kohtaan. Koskaan en väkisin tuputa tietojani, mutta keskustelen asiasta mielelläni, tosin joskus kohtaan niin typeriä, asiattomia ja perättömiä mielipiteitä joilla ei ole mitään tekemistä faktatietojen kanssa että keskustelu on totaalisen turhaa. Silloin jätän mieluummin keskustelun väliin. Tällä tyylillä olen saanut jopa pahimmat vastustajat tekemään edes pieniä hyviä tekoja parempaan suuntaan. Vaikka teot ovat pieniä, se on parempi kuin jos olisin alentunut keskustelussa samalle tasolle vänkäämään ja jänkäämään ja vastustajakin olisi jäänyt puolustuskannalle ja ne pienetkin parannukset olisi jääneet tekemättä. Nyt tällä entisellä vastustajalla on edes hieman myönteisempi asenne. Asiaa kuin asiaa viedään eteenpäin askel kerrallaan, vaikka pienilläkin.

  4. Huh mikä video.. Jos tuota pystyy katsomaan ilman tunnontuskia, niin tuskin niitä saa silloinkaan, kun ihmisistä tehdään saippuaa. Olen ollut jo vuosia vegaani.. Se tulee jatkumaan, mutta se ei riitä. On tehtävä enemmän.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: