Kirjoittanut Wespa | 8 Touko, 2011

Tunteellista keskustelua – Osa 2


Aikaisemman videon toinen osa. Tällä videolla keskustelen intuition ja loogisen mielen tasapainosta sekä mm. uusien kontaktien luomisesta.

Lisää videoita YouTubekanavaltani.

Mainokset

Responses

 1. Ootko miettiny mitä pelkäät ku tuntematon istuu sun viereen baarissa?

  Sä et jännitä tai pelkää sitä tuntematonta kuka siinä istuu. Vaan sä pelkäät/jännität sitä tilannetta itsessään koska oot luonu itelles tavan toimia sellasessa tilanteessa ja alat jännittää koska et pysty toimimaan sillä määritetyllä tavalla.

  Esim kerroit että kun tuntematon istuu sun viereen vaihdat pöytää.

  Katsos, oot määränny itelles että kun tuntematon istuu sun viereen sun pitää puhua sille tai jotain vastaavaa. Sä et ehkä tiedosta sitä että se jännitys johtuu siitä vaan alat vaan jännittää ilman että tiedät syytä.

  Sun egossa tai missä lieneekään on tehty valmis ohjelmointi siihen tilanteeseen (tuntematon istuu viereen mun täytyy puhua sille koska se on kohteliasta) ja sit ku sä et siinä tilanteessa pysty menee sen aijjemmin määritetyn käyttäytymismallin mukasesti alat tuntee olon epämukavaks ja haluut mennä paikkaan missä et tunne oloos epämukavaks.

  Alintajuntainen käyttäytyminen, ego, valmiit käyttäytymysmallit jossakin aivossa missä onkaan.

  Sit ku asiat ei mee niitten mukasesti ego turhautuu ja päättää mennä jonnekki missä se on tyytyväine.

  Kun sä istut yksin pöydässä ja joku istuu siihen viereen se tilanne ei oo muuttunu mihikkään siitä tilanteesta että istuit yksinään. Se muuttuu vasta sitten kahden yksilön kanssakäymiseks ku se toine ottaa suhun kontaktii tai sulle tulee mieleen jotain aihetta ottaa kontaktia siihen. Sä voit jatkaa sen kiimasen muijjan seuraamista tai kaljan juomista vaikka joku istuis siihen viereen.

  Tätä voi soveltaa joka tilanteesee missä jännittää.

  Paras tapa jokatilanteessa on kuiteki olla hiljaa ja jos joku puhuu jotain ni lähtee sen kanssa keskustelee jos kykenee.

  Sit voi käyttää loogista mieltä jos tulee mieleen joku asia minkä haluu toteuttaa. Seki halu loppujenlopuks tulee sen hetkisen ohjelmoinnin pohjalta. Joku haluu hienot vaatteet joku haluu isot hauikset.

  Egon (valmis ohjelmointi mikä lie) ihanteet, ai että ku siinä vähä unohtuu semmoset käsittee että minä olen mikä olen.

  Älä perketi Wespa jännitä/tunne negaatioo siitä että et voi käyttäytyy mite oot ittes määrittäny käyttäytyvän!

  Kyllä se selviää puhuuko se tuntematon sulle ja kyllä se selviää tuleeko sulla jotain puhuttavaa sille.

 2. Esim mulle kun viimeeks vieressä istuva tuntematon alko puhuu baarissa sanoin lyhyesti ”en tiiä” ja jatkoin tanssilattian seuraamista.

  Myöhemmi kelasin et olin töykee ja ois pitäny jutella mut ei auta muuta kun hyväksyä että oli iha omat jutut menossa eikä ollu kiinnostusta jutella.

  Joten vaikka tulis töykee vastaus jos yrittää jutella ni se todennäkösest tarkottaa että se tuntematon kenelle haluut puhuu ei oo ees huomannu sua ja vaipuu takas siihen omaan juttuun.

 3. Joo siis hyväksyn jos tuntematon istuu pöytään ja monesti keskustelenkin jne. Kuitenkin on tilanteita joista pakenen, esim. jos kyseessä on kaunis nainen, tosin en näissäkään aina. Videolla oli vain esimerkki yhdestä potentiaalisesta tilanteesta… Olen alkanut huomaamaan ja kiinnittämään huomiota nykyään enemmän aina illan hyviin puoliin, eli juuri noihin jos joku tyttö tulee juttelemaan tai jos vaikka on hyvä katsekontakti tanssilattialla jne.

  Tilanteisiin reagoiminen vaihtelee egon määrittelemien alitajuisten ja osittain tietoisten rajotusten mukaan, esim. ympäristö, sukupuoli, ikä ym. vaikuttavat asioihin. Näitä lukkoja olen purkanut pikkuhiljaa pois ja alkanut hyväksymään eri tilanteita. Ensi viikonloppuna on hieno mennä laivalle kun se on ihan erilainen ympäristö ja pystyn siellä toimimaan vapaammin. Viimeksi menin laivalla tanssimaan vapaasti ja myöhemmin uskalsin sen ottaa osaksi itseäni ja nyt tanssin lähes missä vain melko vapaasti. Jos nyt työstäisi itselleen siellä uusia puolia, esim. sen vapaamman puolen joka uskaltaa mennä randomeille juttelemaan ihan muuten vaan jne.

  Koitan kehittyä ihmisenä myös siten, että en enää reagoi tilanteisiin vaan sen sijasta toimin omana itsenä. Eli siten, että egolla ei olisi valmiiksi mitään tiettyä kaavaa miten reagoida tilanteen tai paikan mukaan vaan voisin aina vapaasti omalla tahdolla valita miten toimia omana itsenäni automaattisesti ilman sen kummempia ajatteluja tai kategoriointeja tilanteen mukaan, ettei miettisi mitä sanoa seuraavaksi tai miten vastata vaan olisi vapaampi. Monesti olen vapaa ja toimin omana itsenäni, mutta välillä taas jotenkin toimin ympäristöön reagoivana egon kautta joka on rajoite. Tai toisaalta saahan sitä reagoidakkin jne. kunhan löytäisin sen tasapainon intuition ja loogisen egon välillä… ja hieman itseluottamusta lisää. 🙂 Good to go. 🙂

 4. Ainakin intuitio käsitettä ja tunteiden ajatuksia sä osaat hyvin kertoa ulospäin loogisella menetelmän sanoilla, jos/kun selvästi haluat kertoa meille sen ymmärrettävällä tasolla! 😀 Hyvin tästä pääsee kiinni, hyvää pohdintaa! 🙂

 5. Hheh, okei.. En tiedä miks sain pienen naurukohtauksen tätä katsellessa.. mutta siis hyvällä tavalla! ehkä.. 😀

  Mutta siis koitin jotenkin saada selvää.. Kaipaat siis jotain ihmistä, joka kolahtais täydellisesti? 😀

  Mulla on ainakin tätä. Nykyään välttelen itse ihmisiä, vaikka juurikin haluaisi tutustua uusiin. Enkä tiedä miksi näin!

  Hyvä postaus! Huh, meen itekkin ihan sekasin kun näitä kuuntelee… 😀


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: