Kirjoittanut Wespa | 20 lokakuu, 2010

Suuri illuusio


Kirjoittelin tuossa ajatuksiani jonkin aikaa sitten englanniksi kun joskus tuntuu, että ajatukset soljuvat paremmin toisella kielellä. Ajattelin nyt kuitenkin soljuttaa tämän viestin suomeksikin, jotta useampi ymmärtäisi sen sanoman.

Elämäsi kulkee niin kuin kuvailet maailmaasi.
Miten tunnet asioiden olevan, millaisena ajattelet ihmisten näkevän sinut.
Oletko huomannut, että tämä on sinun tapasi heijastaa maailma takaisin sinulle, näin luot maailmasi.
Kerron sinulle tämän, älä tuomitse vaan opi, näe hyvyyttä jokaisessa tilanteessa. Kysy itseltäsi aina ”mitä voin tästä oppia”?

Se on niin helppoa, ota askeleesi, käytä tunnetietoisuuttasi (sydänenergiaa). Kunnioita, ymmärrä, arvosta, hyväksy, rakasta, nauti, ole kiitollinen… ja me hymyilemme takaisin. 🙂

Mikä on se suuri illuusio sitten?
Illuusio on se, että elämä/maailma/tilanteet eivät sisällä itsessään mitään tarkoitusta, ei hyviä tai pahoja puolia!
Sinä olet se joka määrittelee nuo, sinä olet se joka päättää mikä on oikein tai väärin, hyvää tai pahaa, surua tai iloa.
Näetkö sen nyt?

Mainokset

Responses

  1. Periaatteessa näinhän se toimii, mutta on vaikea pysyä tyynenä ja kiitollisena, jos naureskellaan päin naamaa tai pidetään tyhmänä, jos en kunnioita ja palvo jotain ihme gurua. Tai jos uskallan esittää hankalia kysymyksiä. Henkiset porukat eivät todellakaan ole niin yleviä kuin antavat ymmärtää… Mutta nämähän ovat niitä ”kiusauksia”, joiden pitäisi ”kirkastaa” meidän sielumme.

    Toisaalta Dalai Lamakin on saanut aika paljon paskaa niskaansa ja silti hän pysyy tyynenä ja tuntee myötätuntoa kaikkea kohtaan. Loppujen lopuksi se on kuitenkin helpompi tie, vaikka katkeruuteen ja vihaan on niin helppo sortua.

  2. Kehottaisin lukemaan Anthony de Mellon kirjan ”Havahtuminen”. Tällä viikolla on tullut luettua sitä ja on erittäin asiallista tekstiä.

    Et näe ihmisiä, kun katselet heitä. Näet vain mielikuvasi heistä ja tarkastelet tilanteita tämän linssin lävitse. Heitä linssi pois ja havainnoi tilannetta ilman tuomitsemista.

    Helena, mitä väliä on, mitä ihmiset sanovat sinulle, kun he käyttävät tällaista linssiä? Heillä ei ole valtaa loukata sinua. Linssitöntä ihmistä ei hetkauta kehut, kiitokset, syytökset. Kaiken tämän keskellä voit olla onnellinen.

  3. Juuri niin Jaakko on oikeassa, siinä se just on vaikka mitä tulisi vastaan, sinulla on valta päättää vähintäänkin huom! vähintäänkin siitä miten se sinuun vaikuttaa. Kannattaa kuunnella esim. noita Wespan podcasteja tiheään, sieltä löytyy oivat vinkit. Helena sinä päätät 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: