Kirjoittanut Wespa | 3 helmikuu, 2010

Minä Olen Messut 2010


Minä Olen -messut pidetään Espoon Dipolissa (Otakaari 24, 02150 Espoo) Lauantaina 13.2. ja Sunnuntaina 14.2.

Käväisin viime vuonna kyseisillä messuilla ja oli paljon mielenkiintoisia luentoja. Esitelmöimässä viime vuonna oli mm. Jonette Crowley, jonka Andien seikkailut kuulostivat mahtavilta. Tulipa ostettua samalla hänen kirjansa Kotka ja Kondori.

Viime vuodelta jäi hyvin mieleen myös Kuuluento, jossa suomalainen vetäjä (en valitettavasti muista nimeä, kertokaa joku niin lisään tähän) kertoi kuinka Kuu vaikuttaa ihmisiin ja kuinka entisaikoina tämä tieto on hyvinkin tiedetty. Nykyaikana tieto on päässyt hieman piiloon, mutta hänen mukaansa silti mm. poliisit ja jotkut lääkärit pitävät kuunkiertoja silmällä työssään. Jotkut lääkärit eivät hänen mukaansa suostu mm. täyden kuun aikana leikkaamaan koska veri tyrehtyy normaalia hitaammin. Kuun on tiedetty vaikuttavan vuorovesiin, mutta esitelmän perusteella vaikutus on normaalia laajempi ja vaikuttaa ihmiseen niin fyysisesti kuin psyykkisestikkin.

Messuilla on ilmaisten luentojen lisäksi paljon esillepanijoita kojuineen. Viimeksi matkaani osui hieno paita, jossa on eläimiä kuumaisemissa. Vasta jälkeenpäin huomasin paidan synkronisiteetit omaan ajatteluuni, paidassa kun on jokaista eläintä kaksi kappaletta, kuin parisuhteessa. Siinä näkyy myös mm. kaksi kotkaa (jännästi kotka näkyy siinä aikaisemmin mainitsemassani kirjassakin). Kotkien vapautta olen aina ihaillut.

Joanette on esitelmöimässä tänäkin vuonna (sunnuntaina ilmainen luento häneltä + maksullinen Workshoppi lauantaina), mutta eniten tämän vuoden messujen ilmaisista luennoista kiinnostaa seuraavat luennot lauantailta:

 • Maria Zavou: Sydämestä sydämeen – Yhteys korkeampaan Minäämme
 • Arthur Rios: Casa de Dom Inacion johtava meedio – Mitä on kanavointi ja moraaliset lait?
 • Nanci Trivellato: Astraaliprojektiolla suoraa kokemusta ei-fyysisestä todellisuudesta

Tarkoitus olisi mennä tänäkin vuonna käymään, mutta kahden päivän ja hotelliyöpymisen sijaan (viime vuonna) ajattelin mennä käymään vain ensimmäiselle päivälle, lauantaille. Rahaa uppoaa junamatkustelun ym. sählingin takia aika paljon, mutta uskon, että reissu on hintansa väärti. Ehkäpä ostan taas jonkinlaisen paidan, mutta kiinnostaisi myös jonkinlainen henkinen riipus, jossa olisi elämänpuu tms. kun se jäi viime messuilta ostamatta, jos vaan rahat riittävät. Pieni lahjoitus tekisi poikaa kun noihin matkusteluihinkin menee ihan liikaa rahaa. 😀

Tarkoitus olisi myös kuvata messuilta videomateriaalia pienimuotoisesti. Kuvailla siis kojuja, tunnelmaa ja hieman muutamaa luentoa. Digikameran akku ei riitä kokonaisten luentojen kuvaamiseen, mutta hieman näytteitä voin kuvata sieltä täältä.

Minut voi nähdä lauantaina kiertelemässä kojuja ja ainakin noissa mainitsemissani esitelmissä. Voit toki messuilla tulla moikkailemaan. Ehkäpä voisi järjestää sellaisen pienimuotoisen tunnin kestävän miitinkin messualueen ulkopuolella, ongelmana on vaan se, että alueella ei ole oikein mitään ajanviettopaikkaa. Otan ehdotuksia vastaan… 🙂

Jos sinua kiinnostaa lisäinfo messuista, sen esillepanijoista, esitelmijöijistä ym. niin kannattaa katsoa seuraavat linkit:
Kattava messulehti (PDF) josta näkyy mm. ilmaisten luentojen ajankohta ja muuta kattavaa tietoa, Minä Olen Messujen sivut

Mainokset

Responses

 1. Kovasti kiinnostavia aiheita näkyy olevan! 🙂
  Tamperelaisille tiedoksi, nyt sunnuntaina on pääkirjasto Metsolla Ufo-seminaari. Hinta 15e.
  Tarkemmin: http://www.aitimaakeskus.com/ufot_2010/Ufo_Ilmoitus1_A4B.pdf

 2. ite ajattelin kanssa olla liikkeellä kameran kanssa, ja hienotunteisuuttani olen yrittänyt kysellä kuvauslupia tapahtumaan (varsinaisestihan julkisissa tiloissa on aina lupa kuvata, ellei siitä erikseen sovita), mutta nihkeesti sieltä on mitää muuta tullu kuin että ”eihän täällä oikein sais kuvata” vaikka olen soitellu pariin otteeseen ja lähettänyt sähköpostia. joko niiden on erityisen hankala tehdä päätöksiä kuvausluvista tai ne suhtautuu hyvin nihkeästi koko ajatukseen. tai sitten ne ei vaan vaivaudu vastaamaan. en tiiä mikä mättää.

  mut pitää yrittää törmätä teikäläiseen.

 3. Jeps tuo kuvaaminen on vähän niin tai näin kyllä. Luulisi tosiaan, että julkisissa tiloissa saisi kuvata (luennot erikseen)… Noh valittakoon sitten jos ei saa kuvata siitä erikseen. 😛

 4. noin mieki ajattelin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: