Kirjoittanut Wespa | 14 tammikuu, 2010

Valo parantaa ihmisen olotilaa


Esotiirisissä / New Age piireissä on kauan tiedetty, että valo kuljettaa mukanaan informaatiota. Itselläni on myös muutamia kokemuksia asiasta. Olenpa jopa kehittänyt tietynlaisen ”valomeditaation”, jossa saadaan valon kautta nähtyä mm. symboleita ja kuvia jotka oma alitajunta tulkitsee/tuottaa. Tämän meditaation / valoharjoituksen ohjeet kirjoitan tänne blogiin jossain vaiheessa tai teen aiheesta opetusvideon. 🙂

Jos laitetaan normaali tallaaja vaikka kuukaudeksi rakennukseen, jossa on 90% hämärämpi valaistus kuin normaalisti (kun laitat valot päälle, niin vain himmeä valo), niin miten luulette sen vaikuttavan ihmisen psyykkeeseen? Suurin osa ihmisistä kuitenkin taitaa vieroksua tai pelätä pimeää, tai ainakin tykkää valoisasta enemmän…

Valoa on käytetty myös erilaisissa valohoidoissa jo kauan ja mm. Brain Machine käyttää äänen lisäksi valoja (tosin silmille eikä korvakäytävään) stimuloimaan aivoja eri tiloihin (alpha state, beta state jne.). Vaikuttaa siis aivoaaltoihin vai miksi noita tiloja kutsutaan?

Video Brain Machinesta 😛

Uusin teknologinen ratkaisu on suomalaista tekoa.

Kaamosmasennus saattaa kuitenkin pian olla menneen talven lumia, sillä kotimaiset keksijät Juuso Nissilä ja Antti Aunio ovat kehittäneet laitteen, joka tarjoilee valohoitoa suoraan aivoille, korvakäytävään työnnettävien led-polttimoiden avulla.

Kumppanuksien vuonna 2006 patentoiman teknologian ympärille perustettu yritys nimeltään Valkee Oy on suorittanut tutkimuksia menetelmän tehokkuudesta masennuksen hoidossa  ODL terveys Oy:n sekä Oulun yliopiston kanssa ja tulokset ovat tähän mennessä olleet vähintäänkin lupaavia. Lähes kaikki tutkimukseen osallistuneet, vakavasta kaamosmasennuksesta kärsineet koehenkilöt paranivat hoidon tuloksena täysin. Myös koehenkilöiden älyllinen suorituskyky parani hoidon tuloksena merkittävästi.

ODL Terveyden palveluksessa työskentelevä Professori Timo Takala luonnehtii kertoo hoitomenetelmän olevan “vähintään vallankumouksellinen”, ja lisää että testiryhmän “Kaikki oireet lievenivät normaalitasolle lyhyessä ajassa”.
Lähde: hilavitkutin.com

Tämä toimintamalli, että ohjataan valoa suoraan aivoille taitaa olla kuitenkin ihan uusi ajatus. Hyvin mielenkiintoista minkälaisiin päätelmiin tästä päästään.

Jos Oulun yliopiston tutkimukset on huolella tehty ja pitävät paikkaansa (”lähes kaikki tutkimukseen osallistuneet, vakavasta kaamosmasennuksesta kärsineet koehenkilöt paranivat hoidon tuloksena täysin”), niin mahdollinen plasebovaikutus voidaan mahdollisesti rajata pois. Odotan innolla asiasta tarkempia lisätutkimuksia. Samantapaistia tutkimuksia on tehty tietääkseni muuallakin maailmaa valon vaikutuksista ihmisiin.

Kaikki tieto alkaa kytkeytymään yhteen… Valo, äänet ym. vaikuttavat meihin ja voimme käyttää niitä positiivisina työkaluina omaan henkiseen hyvinvointiimme.

Valkee Oy:n laitteen vaikutuksia pohdittiin myös Paholaisen Asianajaja -blogissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: