Kirjoittanut WM_ | 5 tammikuu, 2010

Geometria, osa 1 – Maapallo


Kuten jo ”Kultainen leikkaus” –artikkelissa totesimme, elämä näyttää toistavan tiettyä kaavaa: etanan kuori kasvaa Fiin mukaan, mutta sama on myös massiivisemmissakin rakenteissa, kuten spiraaliksi pyörtyneissä galakseissa. Tutkikaamme nyt kuitenkin lähemmin Maapallomme geometrisia malleja ja ihmeitä.

Vile Vortices – Katalat pyörteet

Youtubekäyttäjä FelipeSparx29:n video katalista pyörteistä havainnollistaa oikeastaan kaiken oleellisen, mitä katalista pyörteistä on kerrottavana. Voisin jopa väittää, että tämä artikkeli on vain jonkinsortin ”suomennos” tuosta kyseisestä videosta, sen verran kattava se on!

Kaikki me tiedämme myytin Bermudan kolmiosta, onhan sielä tapahtunut paljon selittämättömiä asioita. Mikä käsittämättömämpää, geometrisesti, maapallolla on tasaisin välimatkoin yhteensä 12 samanlaista mysteeristä aluetta. Asiaa tutkiessa törmää lukuun kymmenen, mutta siihen lisätään vielä etelä- ja pohjoisnapa niin tulee täyteen tuo meidän (ja videon Phillipin) käyttämä luku 12.

Vile Vortices

Katalat pyörteet kartalla

Wikipedia kertoo tärkeillen ja matemaattisesti: ” Molemmilla navoilla olisi mystinen pyörre, ja hieman kääntöpiirien ulkopuolella pyörteitä 72 pituusasteen välein. (Tarkemmin: ne sijaitsisivat noin 26,5° pohjoista tai eteläistä leveyttä, minkä kulman tangentti on 0,5.) Tällöin pyörteiden paikoista syntyisi maan sisään säännöllinen ikosaedri.”

Ikosaedri siis on 12 –kulmainen säännöllinen monitahokas. Tässäkin paljastuu kultainen leikkaus:

Ikosaedri

Ikosaedri kätkee kultaisen leikkauksen

Kuvitellaan nyt siis maapallon ”sisälle” tuo ikosaedri ja huomataan, että jokainen kulma sijaitsee sielä, missä on ”katala pyörre”, eli mm. Bermudan kolmio ja Paholaisen meri:

Ikosaerdi maapallon sisällä

Mikä tästä tekee minulle henkilökohtaisesti erittäin kiehtovaa, on se, että noiden mysteeristen alueiden sijainnit ovat kultaisen leikkauksen määräämät ja että näin ollen niiden etäisyydet ovat suhteessa toisiinsa vakiot.

Sijainnit:

Wikipedia: Ivan T. Sandersonin esittämät laivojen ja lentokoneiden hautausmaat sijaitsevat hänen mukaansa maapallon sisään piirretyn säännöllisen ikosaedrin kärjissä seuraavasti:

 1. 90°N – Pohjoisnapa
 2. 26,5°N, 2°W – Algerian Sahara
 3. 26,5°N, 70°E – Induksen suisto
 4. 26,5°N, 142°E – Tyynimeri Japanin eteläpuolella (ns. Paholaisen meri)
 5. 26,5°N, 146°W – Tyynimeri lähellä Havaijia
 6. 26,5°N, 74°W – Atlantti Floridan eteläpuolella, Bermudan kolmio
 7. 26,5°S, 34°E – Eteläinen Afrikka, lähinnä Zimbabwe
 8. 26,5°S, 106°E – Itäinen Intian valtameri lähellä Australiaa
 9. 26,5°S, 178°E – Läntinen Tyynimeri lähellä Fidži-saaria (Uudesta-Seelannista pohjoiseen)
 10. 26,5°S, 110°W – Kaakkoinen Tyynimeri lähellä Pääsiäissaarta
 11. 26,5°S, 38°W – Atlantti lähellä Brasilian rannikkoa.
 12. 90°S – Etelänapa

Muuta:

Katalilla pyörteillä kadonneiden lista

http://www.gravitywarpdrive.com/General_Relativity_Images/Earths_Vile_Vortices.jpg

http://www.deepinfo.com/VileVorticesNamed2.jpg

http://www.deepinfo.com/Vortexes/esflat4.gif

Artikkelia aiheesta:

http://www.deepinfo.com/WorldGrid.htm

Ley-linjat

Ley-linjoiksi kutsutaan väitettyjä kilometrien mittaisia suoria linjoja lähinnä Keski- ja Länsi-Euroopan maastossa erilaisten muinaisjäännösten välillä”, kertoo Wikipedia linjoista.

Wikipedian sama artikkeli jatkaa Englannin ley-linjoista: ” Britanniassa linjoja kutsutaan nimellä ley. Ley-linjat ”keksi” Alfred Watkins ratsastusretkellä. Hän kirjoitti vuonna 1921 kirjan The Old Straight Track. Hän liitti muun muassa Stonehengen 30 kilometrin mittaiseen ley-linjaan yhdessä muiden megaliittisten ja uudempien kohteiden kanssa.”

Ley linjoja

Ja mikä ehkä tekee asiasta paranormaalin, on mielikuvitteelliset hypoteesit aiheesta, joista taas suora lainaus Wikistä: ” Linjoista on kehitelty paljon näennäistieteellisiä oppeja. Joidenkin mukaan linjat ovat yliluonnollisten voimien kanavia, jotka muinaisihminen merkitsi rakennelmin. Jotkut väittävät ley-linjoja voitavan havaita taikavarvulla tai heilurilla. Linjojen väitetään risteilevän kaikkialla maapallon pinnalla, ja on jopa väitetty, että ne olisivat Atlantiksen asukkaiden aikaansaannosta. Tällaiset käsitykset ley-linjoista muistuttavat käsityksiä vesisuonista ja eräitä New Age-liikkeen tunnetuksi tuomia käsityksiä energiavirroista, jotka pohjautuvat vanhaan kiinalaiseen ympäristöoppiin fengshuihin.” Tähän liittyy termi ”geomantia”.

Ley-linjoistakin on FelipeSparx29:llä video:

Muuta:

The Skeptic’s Dictionaryn artikkeli

Australian Paranormal Societyn artikkeli Ley-linjoista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: