Kirjoittanut Wespa | 30 marraskuu, 2009

Deepak Chopra: The Mystery of Consciousness


Paljon asiaa tietoisuudesta ja siitä millainen maailmamme todella on.

Kuka luo todellisuuden? Sinä.

Mainokset

Responses

 1. Deepak Chopra on pihalla kuin lumiukko, mitä tulee todellisuuteen ja tietoisuuteen ja niitä tutkiviin tieteisiin.

  Kannattaa lukaista esim. seuraava artikkeli. Se aika pitkä ja tieteellinen, mutta hyvää luettavaa kaikille ”todellisuudesta” kiinnostuneille.

  http://nirmukta.com/2009/12/14/biocentrism-demystified-a-response-to-deepak-chopra-and-robert-lanzas-notion-of-a-conscious-universe/

 2. Kumpi oli ensin muna vai kana?

  “Consciousness cannot exist without a living, logical creature to embody its perceptive powers of creation.“

  No toi meni mielestäni tuossa kirjassa väärin ja siihen väitteeseen tuo artikkeli pitkälti tarraa. Ihmiset on kummia, kun uskovat mielummin tieteeseen kuin itseensä.

 3. Tuo lainaus on siis Robert Lanzalta, jonka mielestä ”tietoisuus luo todellisuuden”. Kuitenkin Lanza kyseisessä kommentissa itse sanoo, että tietoisuus ei voi olla olemassa ilman elävää olentoa. Tätähän artikkeli kritisoi. Miten voi olla olemassa elävä olento, jos sen olennon tietoisuus vasta voi luoda todellisuuden?

  Muna vai kana nimenomaan.

  Tiede ei aina näytä noudattelevan maalaisjärkeä. Tiede se aikoinaan todisti maapallonkin pyöreäksi vaikka kovasti se näytti litteältä…

 4. Tiedemiehet on pitkälti tutkineet todellisuutta ja noin se menee heidän mielestään (vaikka tästä on monia eriäviäkin mielipiteitä), että todellisuus on meidän luomamme. Aivomme vain ottavat vastaan (vastaanottaminen itsesäänkin olisi kokemus) sähkömagneettista säteilyä jonka tietoisuus sitten tulkitsee ja luo siitä omanlaisensa kuvan. Kuten videossa sanottiin, niin ruusu ei ole punainen vaan sähkömagneettista värähtelyä. Punainen on tietoisuutemme luoma kokemus tuosta värähtelystä.

 5. Se miten erilailla toisistamme me näemme ruusun ei ole vielä nykyaikana tiedettävissä. Me kutsumme sitä samoilla nimillä jotta voimme luoda kollektiivisen kuvan ja ymmärtää toisiamme, mutta ne ovat vain symboleja ei ruusu itsessään, eikä kokemus itsessään. Voimme sanoa pyöreä ja punainen, mutta se miten me koemme ne on eri asia ja voi vaihdella kokijan mukaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: