Kirjoittanut Wespa | 10 elokuu, 2009

Oman elämän polku


Millaista polkua sinä kuljet? Oletko koskaan miettinyt?

Mainokset

Responses

 1. Kiitos Wespa, arvostan tällaista paljon!
  Itse on mielekästä pohtia elämäänsä, vaikka sieltä aina tuleekin vastaan mörköjä joita ei olisi itse uskonut vetäneen puoleensa.

  Kaunis metsä-maisema, lähellä asuinpaikkaasi? 🙂

  Viimeisimpien vuosieni aikana olen jo alkanut hahmottamaan sitä omaa polkuani joka jalkojen alla on, kuvainnollisesti siis, enhän minä ihan sokea ole 😀 Hankalia tilanteita on ollut, mutta asenteella että ”asioilla on tapana lutviutua” on paljon tullut tulosta ja parempaa suuntaa elämälle.

  Yksi esimerkki on kun ysiltä valmistuin ja vuodeksi -06 piti saada jatko-opiskelupaikka. Hain vaikka minne, lukioihin lähinnä kun en oikein tiennyt muusta ja kun kaveritkin haki. Ajattelin sen olevan turvallinen. Keskiarvo ei kuitenkaan läheskään riittänyt siihen leikkiin (luojan kiitos, sanon nyt!) ja sitten olinkin puilla paljailla ilman opiskelupaikkaa.
  Sitten lehdessä oli ilmoitus ammattilukiosta, jonka luokka ei ollut vielä täysi. Menin tutustumaan ja laitoin hakemuksen sisään, kuin viimeisenä toivona..

  Nyt tänään alkoi viimeinen lukuvuosi (jos hyvin menee kirjoitusten kanssa, ja tottakai meneekin, asioillahan on tapana lutviutua!) ja olen erittäin tyytyväinen polkuni suuntaan, jota pitkin lähdin kulkemaan, tai tyrkättiin kulkemaan silloin! 🙂

 2. Kiitos kokemuksesi jakamisesta, sekä ajatuksistasi WM_.

  Joo metsä on noin about kilometrin päässä kodistani. Hieno paikka. 🙂

 3. Kuinka monille yhteiskunta heittää kapuloita rattaisiin poluillanne? Tässä lähinnä ajattelin yhtä tahoa työkkäriä joka aina sanoo, että sun pitää hakea kouluun tai sun pitää hakea töitä ja joka kerta kun menet työkkäriin niin aina pitää olla suunnitelma vaikka sitä ei aina ole. Ja välillä ne uhkaavat karenssia jollei mitään tapahdu..Tätäkin polkua olen kulkenut ja se on monet ahdistukset minuun pukannut.

  Huomannu kyllä olen että toi järjestelmäkin on vanhaa ja varmaan toivon sillekin uudistumista.
  Onneksi ei kumminkaan tarvi kirjoittaa erikseen työtön joka päivän kohdalle, riittää, että siihen yhteen kohtaan rastin pukkaat..

  Me voidaan tuokin polku omalta kohdaltamme muuttaa, asennoitumalla ihan eri tavalla varsinkin sen ahdistuksen suhteen ja huumoria kehiin..
  Mie olen tässä ite miettinyt jotain koulutusta itselleni, mieluummin kurssin muodossa ja sekin kai valkenee aikanaan. En vaan ymmärrä sitä työkkärin toimintaa ko pakotetaan tekemään nopeita ratkaisuja…

 4. Joo, ihmiset tekevät asioista aina niin kamalan vaikeaa. Esim juuri eilen lähdin tunnilta 10min aikaisemmin, pajalta siis. Paikkani siivosin ja muut jäi siivoilee omiaan.. Noh, napsahti TUNNIN poissaolo. ”Tämä on vaan tapa”
  Hiiteen tavat, kyseenalaistavas ne itsekin, turhaa p*skaa vaan. Mutta en anna sen häiritä. Miten minua voisi häiritä moinen asia ellen anna sen häiritä? 🙂

  Ja juu, kela on myös kiva laitos. Rahaa se antaa opintotuen muodossa.. Ei sillä elä, mutta kiitollinen siitä silti olen. Mutta jos töissä käyt, vähänkin, opintotuki lähtee pois, eli saa käydä ihan H*LVETISTI töissä että sitten elää. Eli elä niukoilla rahoilla tai käy enemmän töissä..
  Miksi joko tai tässäkin?

  Eikö nuoria nimenomaa pitäisi kannustaa työelämään?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: