Kirjoittanut chioy | 15 heinäkuu, 2009

Toinen linssi – alitajunta


Miten nämä tietoisuus linssit toimivat?

Ajatellaan, että saisit todella positiivisen tunteen, kun joku osoittaa sinua julkisella paikalla. Alitajunnassasi kuitenkin uskot, että se tarkoittaa, että minussa on jotain vikana. Mieleesi saapuu sitten negatiivinen tunne, että sinussa on jotain vikana. Et ymmärrä mielessäsi mistä tämä tunne johtuu, joten mielesi vielä muuttaa, että sinun pitää nyt tuntea pelkoa ja kauhua siitä, että sinussa on jotain vikana ja kaikki ihmiset huomaavat sen.

Kuulostiko hullulta? Ethän halua positiivisten kokemustesi muuttua negatiivisiksi? Mitä voin sitten tehdä, että näin ei käy minun elämässäni?

Lukekaa tähän väliin artikkelini ensimmäisestä linssistä, ”kokeminen ja ulkoinen peili”, jos ette muista mitä siellä kerrottiin.

Ihmiset kysyvät minulta usein, että miksi minulle ei tapahdu positiivisia asioita, vaikka ymmärrän mielessäni päästää irti peloistani ja negatiivisista uskomuksistani?

Toinen linssi – alitajunta

Kun mielesi on vapaa peloista ja uskomuksista, mitkä eivät palvele sinua sen suhteen mitä eniten haluat, on aika kysyä itseltään, että mitä kaikkea sitä on tullutkaan haudattua elämänsä aikana alitajuntaan. Lapsuudenkin kokemukset sieltä yllättävästi vaikuttavat vielä tämän hetkisiin kokemuksiisi, vaikka et enää ole edes se sama ihminen. Herääkin kysymys, mikä alitajunta sitten on ja mitä voin tehdä sille?

Alitajunnalla ei ole oikeasti yhtään ”valtaa”, vaan toimii pitkäaikaismuistina. Ihmiset tuntuvat hautaavan sinne pelkonsa ja suljetut uskomuksensa, koska eivät halua tuntea/muistaa niitä. Ne siis kuitenkin vaikuttavat alitajuntasi kautta kaikkeen, mitä mieleesi tulee. Mielen käsitteleminen käsiteltiin aiemmin, mutta alitajunnan suhteen eivät samat metodit enää käykään, koska et edes muista mitä pelkoja tai uskomuksia sinulla siellä on.

Olen itse löytänyt kolme eri mahdollisuutta tutkia omaa alitajuntaa:

1. Ehkä helpoin tapa on jutella sen kanssa pääsi sisällä, tavallaan kierrättää alitajunnan tietoja mieleesi pienissä erissä. Tämä metodia vaatii, että olet tietoinen siitä. Saatat pitkään ollut jo puhunut itsesi kanssa, mutta olet pitänyt sitä itsestään selvyytenä, etkä ole välttämättä ymmärtänyt sen tarkoitusta.

2. Lihastesti, tämä testi perustuu siihen, että keho on suorassa yhteydessä alitajuntaan. Kun olet rehellinen itsellesi ja yrität valehdella niin lihaksesi eivät tottele käskyjäsi niin hyvin. Testin voi opetella tekemään ystäville, yksin siitä on vaikea saada kunnon tuloksia.  Valitettavasti testi on englanninkielinen, jotain siitä silti saa irti, kun katsoo miten se toteutetaan. Esittelyvideon ensimmäinen osa löytyy tästä.

3. Meditaatiossa/hypnoosissa mennään ajassa taaksepäin kokemaan niitä asioita, mitä halutaan tietää.

Rakkaudella,

Chioy

PS. Jättäkää kommentteina ehdotuksia, mistä haluaisitte että kirjoitan seuraavaksi? Kolmannesta linssistä en enää kerro, koska sillä saralla minulla on vielä paljon kokemista.

Mainokset

Responses

  1. Mielenkiintoinen aihe. Tuo lihastesti kuulosti uudelta. Videosta ei oikein tuntumaa saanut, mutta aika jännä tuo yhteys kehon ja alitajunnan välillä!

  2. Tässä on meille paljon opittavaa. Kiitos paljon ajatuksistasi ja tiedostasi.

    Niin ja muuten sen haluaisin vielä jakaa aiheeseen liittyen, että alitajuntaan voi vaikuttaa myös matrojen avulla. Mantra on siis asia tai lausuma jota toistetaan. Esim. ”minä olen rakkaus”, jota toistaa vaikka 5 minuuttia päivässä. Tämän aikana voi tulla ajatuksia päähän, jotka väittävät vastaan esim. ”en voi olla rakkaus, koska joku vihaa minua” ja nämä ajatukset on hyvä käydä läpi löytämällä ratkaisut. Tähän vihaamisesimerkkiin voi tajuta, että ei sillä lopulta ole väliä mitä muut ajattelevat, varsinkin jos se estää olemasta oma itseni.

  3. Wespa Wespa, laitoin sulle spostia parablogin osotteeseen, arvelin tässä vielä OFF topicina sanoa jos et useasti katso postia siitä osoitteesta 🙂

  4. Ps. Kiva nähdä sinuakin! 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: