Kirjoittanut HM | 27 tammikuu, 2009

Keskustelu menneeseen kulttuuriin


Olin yhteydessä menneeseen Maya-kulttuuriin ja kerron sen pohjalta heidän tavoistaan ja kehityksestään.

Annunaki oli keronut näille Mayoille, että naiset ovat eri arvoisia kuin miehet. Naisten käskyä/sanaa ei saanut totella, piti olla tekemättä mitä nainen sanoo. Miehillä oli taas täysi valta käskyttää naisia ja heidän sanaansa oli pakko totella.

Tämä johti miesten hallintaan, mutta lopulta naiset oppivat valehtelun hallitakseen miehiä (koska mitä nainen sanoi ei saanut tehdä). Esim. jos nainen sanoi, että älä ota kädestäni kiinni piti miehen ottaa kädestä kiinni, koska naista ei saanut totella.

Miehillä ei ollut tarvetta valehdella (ja tuohon aikaan ei oltu vielä valehtelua laajasti opittu) koska aina puhumalla totta naiset tottelivat. Mutta naisilla oli valta ilmaista halunsa päinvastaisena (valehdella) ja sanoa esim. ”anna minun tehdä mitä pyysit”, jolloin tämä lausunto kumosi miehen käsyn (koska naista ei saanut totella). Naisilla oli myös valta olla hiljaa ja totella, jolloin lopullinen valta päättää totellakko miestä vai ei oli aina naisilla, vaikka miehillä oli hallinnan illuusio.

Lopulta miehet eivät enää halunneet hallita naisia. Naiset ja miehet tekivät yhteisen päätöksen puhua totta ja päättää itse totteleeko vai ei. Lopulta heistä kaikista tuli vapaita.

Ehkä tästä on tullut tapamme valehdella saavuttaaksemme jotain päämääriä.

Annunakin juoni epäonnistui, koska he eivät ottaneet huomioon valehtelua, koska he itse olivat täysin telepaattisia, jolloin valehetelu ei ollut mahdollista. Tästä lopulta Annunakinkin piti ottaa oppia ja tajuta, että lopulta naisten ja miesten välinen vallan ero on turhaa.

Tässä vielä Mayojen oppi meille:
Nainen ja mies ovat yhtä ja saman arvoisia. Nainen on mies ja mies on nainen. Molemmat kehittyvät samanlaisesta munasolusta ja ovat ihmisiä.

PS. Tämän viikon podcasti voi siirtyä loppuviikkoon mm. remontin johon osallistun takia. Lupaan kuitenkin tehdä sen valmiiksi viimeistään viikonlopuksi.

Mainokset

Responses

  1. Mielestäni tämä on hölynpölyä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: