Kirjoittanut HM | 29 joulukuu, 2008

Henkimaailman Podcasti – Kaikkeus, Illuusiot, Kärsimys ja lempeys


henkimaailman-podcasti-1

Podcasti #1

Tässä Henkimaailman ensimmäinen virallinen Podcasti.

Tässä jaksossa käsitellään seuraavia aiheita:

– Kaikkeus
– Illuusiot: aika, erinäisyys (erillään olo), pelko, viha
– 3D:n (tämä ulottuvuus) tärkeys
– Kärsimyksen turhuus
– Lempeys
– negatiivisuus ja positiivisuus

Podcastin voit ladata koneelle täältä (auttaa myös jos sen kuuntelu ei toimi).

Seuraava Podcasti viimeistään ensi viikon maanantaina. Pari podcastia onkin jo editoimista vaille valmiina ja seuraava aihe on mahdollisesti ”Toisen ymmärtäminen”, joka vaikuttaa hyvältä aiheelta seuraavaksi podcastiksi. Pysykää kuulolla. 🙂

Podcastiaiheita voi myös ehdoitella kommenttien muodossa.

Saman viestin voit myös kuunnella ja katsella videomuodossa tästä.

RSS-syöte

Mainokset

Responses

 1. En kyllä jaksaisi kuunnella tuolla äänellä nauhoitettua tavaraa kovinkaan pitkään. Enkä ihan kaikkiin noihin ehdotelmiinkaan lähtisi mukaan. Kipuhan on välttämätöntä. Jos ei haluaisi tuntea sitä pistoa välillä niin voisiko mennä esim. verta luovuttamaan? Entäs tämä silmien sulkeminen kaikelta maailman tapahtumilta sitten? Eli käperrytään sinne kerrostaloyksiöön ja odotetaan hymyissäsuin kun pamput tekee päätökset ja lanaa luonnon asfaltiksi ja tekee näitä muita hienoja päätösiä meille?

 2. Verta ei ole pakko luovuttaa. Moni ei myöskään tunne paljon/ollenkaan kipua, koska neulat ovat niin pieniä. Jos menee jännittämättä luovuttamaan verta, niin ei se paljoa pistä. 🙂

  Vaikka tietäisit kaikki maailman pahat teot, murhat, sodat, kuolemat ym. niin miten se muuttaa maailmaa? Mielestäsi se muuttaa maailmaa joidenkin henkilöiden kohdalta negatiivisesti (masennus, pelko jne.). Normaalin ihmisen on vaikea vaikuttaa esim. täältä Suomesta käsin Irakin sotaan. Voit kuitenkin vaikuttaa itseesi ja omaan ympärisöösi olemalla positiivinen, joka saa aikaan omassa ympäristössäsi positiivisuuden kierteen. Tämä kierre voi sitten jatkua moninkertaistuessaan Irakiinkin asti. Jos vaikka autat mummon tien yli tai kiität kauniisti, niin ihmisille tulee hyvä mieli ja ehkä hekin tämän hyvän mielen saavuttaessaan jakavat sitä eteenpäin jne.

  Toki jokainen saa tehdä oman päätöksensä, mutta kummassa sinä haluat olla? Masennuksessa/vihassa vai Rakkaudessa/ilossa? Positiivisuuden saavuttaminen onnistuu omasta mielestäni parhaiten (omien kokemuksien mukaan) kun ajattelee positiivisesti, eikä turhaan murehdi maailmalla tapahtuvia asioita.

  Jos joku jäi äänitteestä epäselväksi tai jos siinä on mielestäsi laadullisesti tai muuten jotain parannettavaa, niin kerro toki tarkemmin, niin pyrin sitä parantamaan. 🙂

  Eli käperrytään sinne kerrostaloyksiöön ja odotetaan hymyissäsuin kun pamput tekee päätökset ja lanaa luonnon asfaltiksi ja tekee näitä muita hienoja päätösiä meille?

  Näin ei todellakaan tarvitse tehdä. Voi vaikuttaa asioihin positiivisesti. Parhaimmillaan voit itse pyrkiä sinne tekemänä positiivisia päätöksiä. Se ei mielestäni auta jos istut kotona negatiivisena. Jos taas menet ulos ja annat itsesi loistaa, niin mielestäni sillä on positiivinen vaikutus lähiympäristöösi ja sitä kautta paljon kauemmaksikin.

  Jos haluat, niin kokeile tätä vaikka muutaman päivän tai viikon ajan: Ajattele jokaisesta ohikulkijasta ja ihmisestä positiivisesti, oli se sitten ystävä, tuntematon tai vihamiehesi. Voit huomata suuriakin muutoksia. Oletko valmis ottamaan haasteen vastaan?

 3. Mä oon oikeestaan ollu aina sujut itteni kans enkä murehdi turhia aina positiivinen ja hyvä mielinen …välillä kyllä tulee huonoja päiviä. mutta useimmiten oon tosi positiivinen ja elämänhalunen 😀 luonto on kaunis ja asfaltti on vaa ihan rahaa ja ylpeyttä mikä on ihan turhaa 😀 love and peace forever :D:D

 4. Olen kyllä hyvin avoinmielinen kaikkia kohtaan, kyse ei ole siitä. Kyse on siitä näkeekö todellisuuden sellaisena kuin se on, vai sellaisena kuin sen haluaa nähdä.

  Esim. Tykkään kävellä luonnossa, tykännyt lapsesta saakka. Nauttinut sen kauneudesta. Mutta mitä kummaa viime kesänä kun kävelin vanhoille tutuille kangasvuokkopaikoille, vanhan metsän tilalle oli päätetty ryhtyä tekemään moottoritien levennystä. Ja tätä meidän kansalliskukkaa, kangasvuokkoa, ei saa suomen lain mukaan edes yksityishenkilö poimia. Isot kasvustot oli tuhottu. Puufirman toimesta. Maansiirtokonetta siinä väistelin, ei tullut positiivinen olo.

  Sitä tarkoitan, että jos haluaa nähdä, on nähtävä koko skaala. Jos oisin tuossa tilanteessa käynyt ilakoimaan traktorikuskin kanssa, olisi se mielestäni ollut pahemmanlaatuista itsepetosta.

  Kun rakastaa jotain, samalla vihaa kaikkea mikä uhkaa rakastamaasi.

  Toisaalta miksei tätä asfalttia ja näitä kerrostaloja voisi rakastaa. Helppoa kun antautuu markkinatalouden hentoo syleilyyn ja nauttii viihdykkeistä mitä meille televisiosta tarjoillaan.

 5. Kiitos omasta näkökannastasi leatherman.

  Olen kyllä hyvin avoinmielinen kaikkia kohtaan, kyse ei ole siitä. Kyse on siitä näkeekö todellisuuden sellaisena kuin se on, vai sellaisena kuin sen haluaa nähdä.

  Mielestäni todellisuus on nimenomaan sellainen kun sen näkee/haluaa nähdä. Toisille maistuu suklaa toisille ei. Toiset tykkäävät työnteosta toiset eivät. Toiset haluavat velloa vihassa, pelossa tai negatiivisuudessa, kun taas toiset tykkäävät velloa ilossa, lempeydessä ja rakkaudessa.

  Auttoiko negatiivisuutesi puufirmaa kohtaan?

  ”Kun rakastaa jotain, samalla vihaa kaikkea mikä uhkaa rakastamaasi.”

  Mielestäni kun rakastaa kaikkea, niin ei ole väliä mitä tapahtuu. Positiivinen asenne on tarttuvaa ja vaikuttaa täten myös kaikkiin muihinkin. Uskon, että positiivisuudella voi vaikuttaa asioihin paremmin. Mielestäni on turha vihata asioita joihin ei voi tai halua vaikuttaa. Se kuluttaa vain itseä. Mielestäni myös jos rakastat jotain, niin sinun ei tarvitse ajatella asioita, jotka uhkaavat sitä. Voit mielestäni silti olla positiivisin mielin ja antaa negatiivisten asioiden mennä ohi korvien.

  Esim. työpaikan haussa negatiivisuus tuskin tuo sinulle työpaikkaa, mutta jos hehkut positiivisuutta, niin silloin sinulla on normaalisti paremmat mahdollisuudet saada kyseinen paikka. Sama juttu ihmissuhteissa/sosiaalisessa elämässä…

 6. Todellisuus ei ole vain kauniita asioita, todellisuus on likaista. Täynnä hyviä, rakastettavia asioita. Mutta myös sitä likaa, jolta minun mielestä ei voi sulkea silmiä, muuten sulkee silmänsä todellisuudelta. Tästä positiivisuudestakaan ei ole siinä pelissä aina kovinkaan paljon hyötyä. Onhan tämä maailma täynnä myös niitä ketkä käyttävät juuri sitä herkkyyttä ja optimismia hyödykseen minkä sinisilmäisissä ihmisissä näkevät. Markkinamiehet ovat tässä asiassa eksperttejä. Ja siten positiivisuus murtuu pikkuhiljaa ahdistukseksi.

  Ja tämä viha jota tunsin tätä luonnon tuhoamista kohtaa oli minusta luonnollinen, hyvä reaktio. Tässä tapauksessa iso firma teki peruuttamattonta, lain vastaista ympäristöväkivaltaa ja minun olisi pitänyt olla positiivinen vain sen positiivisuuden takia? Negatiivisuus auttoi tässä järjestämään ajatuksiani ja asenteitani tälläistä toimintaa kohtaan.

 7. Mielestäni viha ei ole paha asia. Se on kuin venttiili joka päästää ulos kaiken pakkautuneen ja negatiivisen energian. Se on tapa päästä pahasta.

  Kuten juuri tuossa metsän tuhoamisessa, jos olisi ollut tuntematta mitään, se olisi patoutunut sisään. Työmiehet tekivät armotta väärin ja aiheuttivat mielipahaa. En tiedä miten siinä ajatella positiivisesti, mutta kai siihenkin on kikkansa.

  Itseltään on hyvä kysyä vaikean paikan tullen: ”Mitä rakkaus nyt tekisi?” Oikeasti, kokeilkaa, miettikää, mitä rakkaus siinä tilanteessa tekisi?

  Mutta viha esim ihmisiä kohtaan, nousevaa päivää kohtaan, jatkuva negatiivisuus, se on asenne mutta samalla se näyttää että ihmisessä on patoumia ja pelkoa. En osaa nyt kovin hyvin ihmisiä analysoida.
  Mutta haluan vain ilmaista että tietynlaiset vihan purkaukset ovat hyvästä.

  Viha on kuin myrsky joka pesee lian pois että päivä näyttäisi taas entistäkin hienommalta..

  ”Kissanpentuja…” :DD

  Olen ennenkin kuullut tuosta ikävien asioiden suodattamisesta. Uskoisin että se liittyy siihen ajatukseen että ajatukset luo ja positiivisuus tuo luokseen positiivisuutta. Pelko pelkoa.

  Huomautan että mielestäni rakkauden vastakohta ei suinkaan ole viha, vaan pelko. Viha on työväline, kuten kerroin. Rakkaus ja pelko ovat tunteita ja tiloja. Rakkaus puskee pelkoa pois päin, pelko puskee rakkautta.

  Podcastiaiheita voisivat olla ihan jokapäiväiset ohjeet ja vinkit. Tai jokin meditaatio tekniikka, tai rentoutumis ohje/kaava. Tai jonkin ilmiön esittely ja siitä kertominen, esim hypnoosi, ylösnousemus, lucid-unet… mitä näitä nyt on.

 8. Mielestäni viha ei ole paha asia. Se on kuin venttiili joka päästää ulos kaiken pakkautuneen ja negatiivisen energian. Se on tapa päästä pahasta.

  Mihin purat vihasi? Toivottavasti et muihin, sillä silloin jaat vihaa eteenpäin, joka voi auttaa sinua henkilökohtaisesti, mutta pistää vihan kierteen vain liikkeelle, jolloin se voi tulla sinulle takaisin. Toki esim. nyrkkeilysäkin hakkaaminen vihan purkamiseen voi toimia hyvin mm. sinulla. Mieti millaiselta tuntuisi jakaa rakkautta eteenpäin. Kummalla tunnet olevan positiivisemmat vaikutukset, vihan vai rakkauden eteenpäinlaittamisella? Jos mietitään ihan siltä kannalta mistä itse hyödyt enemmän…

  Itse uskon, että podcastiaiheet pysyvät henkisen tiedon opettamisessa ja nimenomaan arkipäiväisellä ja ymmärrettävällä tasolla. Kiitos vinkeistäsi. Uskon, että voisimme suunnitella jotain juttua hypnoosista ym. Muistaakseni ylösnousemus taitaa olla ainakin muistilistalla. Tarkistan vielä ja lisään sen jos se ei ole.

 9. Olisko mahollista saada näitä suomennettuna kun ei toi englanti taivu multa oikee??

 10. Mitä kaikkea haluaisit käännettävän? Katsotaan mitä pystytään tekemään. Nämä podcastit on kaikki suomeksi ja näissä tulemme puhumaan myös paljon asioita, joita on noissa englanninkielisissä videoissa. 🙂

 11. niin paljon ku mahollista…kaikki tieto on varmasti mielenkiintosta 😀

 12. Jos olen vihainen, olen hiljaa omissa oloissani. Jos olen oikein vihainen, kitisen ja puhisen vain yksin pimeässä huoneessa, eli en usko että siitä kenellekkään mitään haittaa on.
  Se puhdistaa. Antaa vaikka kaiken vihan (suuttumus olisi ehkä parempi sana) tulla ulos niin olo tulee sen jälkeen niin puhtaaksi että monta kertaa olen itkenyt sen jälkeen ja sitten uni maistuu eikä enää ole vihainen.

  Rakkautta olen yrittänyt viedä eteenpäin ajattelemalla:
  ”Se minkä teen toiselle, teen itselleni ja toisinpäin.”
  ”Se minkä jätän tekemättä toiselle, jätän tekemättä itselleni”

  Ja kinkkisissä paikoissa koetan miettiä mitä rakkaus tekisi. 🙂

 13. Kiitos WM_ viestistäsi.

  Hienoa WM_. Tuo kuulostaa oikein hyvältä tekniikalta ja varmasti toimii hyvin kohdaltasi. Itse olin pahempi, sillä pidin monesti vihan ja suuttumuksen sisälläni ja käänsin sen välillä jopa itseäni kohtaan. Nyt olen onneki muuttunut ja oppinut antamaan anteeksi niin itselleni kuin muillekkin. Oma tapani on kääntää kaikki mahdollinen viha rakkaudeksi/iloksi, mutta aluksi pyrin selvittämään vihan/pelon syyn, eli miksi olen vihainen ja mistä se johtuu (mahdollisesti teen myös vihan syylle jotakin mikä voisi muuttaa sitä positiiviseksi). Vasta tämän jälkeen oma prosessini toimii.

  Viha johtuu monesti mielestäni siitä, että tunnistaa jonkun ominaisuuden, jota ei omaa tai jonka olemassaoloa ei hyväksy itsessään. Joissain tapauksissa viha johtuu pelosta, mutta niistä molemmista pääsee eroon jos niin haluaa. Mielestäni pää-asia on se, että ei vahingoita tunteillaan omaa sisintään tai muuta omaa olemustaan. Koulukiusaamisesta aiheutunut pelko muutti mm. sisintäni ja en enää ollut oma itseni. En pystynyt enää puhumaan normaaleista asioista, vaan pelon takia mietin aina päässäni mitä sanon ja monesti olinkin vain varmuuden vuoksi hiljaa. Voin ilolla kuitenkin sanoa, että en enää ole se koululainen menneisyydestäni. Olen muuttunut paljon vuosien saatossa ja olen alkanut luottamaan enemmän itseeni ja muihin. Toivon sinulle WM_ voimaa omalla tielläsi. Sinun tiesi on juuri sinulle oikea. Sinulla on valta tehdä omat päätöksesi. Kuuntele ja katsele ympärillesi (esim. näitä viestjä) ja poimi joukosta sinulle toimivia ja oikealta tuntuvia asioita. Jos joku tuntuu sillä hetkellä huonolta tai väärältä, niin älä tee tai kokeile sitä silloin. Me kaikki olemme vapaita tekemään omia päätöksiämme, älkäämme välittäkö muista tai muiden mielipiteistä.

 14. viha johtuu pelosta ja siitä kuinka jotkut asiat kohdistuu sinuun,vihaa on monenlaista…sillon jos on vihaa on vaikee puhua niistä vaa turhautuu joko itteensä tai muihin..tää on mun käsitys/kokemus asiasta…esim.pään sisällä patominen ei auta vaa pahentaa…läheiselle kannattaa puhua ja olla avoin ja voin luvata että se auttaa…riippuu tietenki ihmisestä…

 15. Kiinnostavia ajatuksia : ) Voisitko ystävällisesti kertoa, mikä on kappaleen nimi, joka taustalla leijailee. Todella miellyttävän kuuloista. Kiitos jo etukäteen! ^^

 16. Aeronao – Admineral

  Löytyy mikseristä:
  http://www.mikseri.net/artists/?id=22401

 17. Mielenkiitoiset sivut. Upea asiat, että joku jaksaa kerätä tietoa maailmalta ja antaa positiivisuuden levitä. Nämä miehen alut ovat vanhoja sieluja ja antavat toivoa, rakkautta ja hyvää mieltä jokaiselle jotka haluavat sitä vastaan ottaa. Iso Rakkaudellinen kiitos


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: