Kirjoittanut Wespa | 5 joulukuu, 2008

Rakkaus vs. pelko – Kumman sinä valitset?


Miksi ihminen pelkää? Kokemani mukaan ihminen pelkää siksi, että se on tehty merkiksi näyttämään sitä tietä, mikä hän ei ole.

Miksi ihminen tuntee rakkautta tai iloa? Mielestäni rakkaus ja ilo taas kertovat sen mitä hän tykkää tehdä tai kokea ja täten näyttää oman elämäntien.

Jos ihminen esim. pelkää tai ei nauti työpaikkahaastatteluun menosta, niin se mahdollisesti tarkoittaa sitä, että se työ ei ole hänelle oikea. Jos hän taas menee työpaikkahaastatteluun ilolla, niin se on merkkinä sille, että se tai vastaavanlainen työ on juuri oikea hänelle. Mielestäni tämä voi myös toimia päinvastoin siinä tapauksessa jos pelkäät sinulle oikeaa työtä siksi, että tunnet arvottomuutta. Silloin luot itse sen todellisuuden siitä, että se työ ei ole sinua varten. Jos taas käännät pelkosi ja arvottomuuten tuntosi iloksi ja siksi, että tunnet ansaitsevasi kyseisen työn, niin suurella mahdollisuudella saat sen työn. Tässä tapauksessa arvottumuuden pelko kertoo sen, että arvottomuus ei ole oikea tiesi. Mielestäni siis pelkäät, että olet arvoton sen takia, että sen on tarkoitus näyttää sinulle olevasi väärässä. Mielestäni olet siis arvokas ja ansaitset rakkauden ja ilon. Omasta mielestäni sinun kannattaa siis selvittää pelkosi ja rakkautesi lähde ja tämän pohjalta miettiä oletko oikealla tielläsi ja tien ollessa väärä tehdä asialle jotakin.

Oman kokemukseni mukaan kun valitsee rakkauden tien, niin ei tarvitse pelätä ollenkaan ja täten on kokoajan oikealla tiellä. Mielestäni kokemalla rakkautta, universumi/Jumala luo sinulle juuri sellaisia asioita mistä uneksit ja mitä haluaisit kokea samalla suodattaen kaikki huonot/pahat kokemukset, tapahtumat ja ihmiset, joita ennen pelkäsit ja joita et oikeasti halunnut kokea. Ajatusteni mukaan tähän kuulu myös se, että suodatat kaiken näkemäsi ja kokemasi negatiivisen pois ja alat keskittymään positiiviseen.

Rakkauden voima, sen käyttö ja jakaminen:
1: Ensiksi kannattaa oppia tuntemaan mitä rakkaus ja ilo on käytännössä. Opi siis rakastamaan itseäsi ja lähimmäisiäsi.
2: Toiseksi kannattaa oppia vastaanottamaan rakkautta, iloa ja lämpöä. Ole vastaanottavainen ja ajattele positiivisesti.
3: Kolmanneksi kannattaa oppia jakamaan rakkautta ja positiivisuutta eteenpäin toisille. Jakamalla se kasvaa isommaksi myös itsessäsi.

Mainokset

Responses

  1. Minä en enää ymmärrä. Nämä kirjoitukset täällä sopii aina meikän sen hetken aivotoimintaan. Viimeksi tänään kamppailin pelon ja rakkauden kanssa. Monenlaisen pelon oikeastaan, pelon siitä että menetän rakkauden ja pelon siitä että olen arvoton, etten ansaitse rakkautta. Tämä on joku juoni kun nämä sattuu loksahtamaan aina kohdalleen 😀 Kiitos taas, tästä oli oikeasti apua!

  2. Jätkä on lukenu Jean-Paul Sartren eksistentialismia :/
    Onhan toi totta mitä sanot, maailma muodostuu yksilölle sellaisena kuin sen havaitsemme, ja se on meidän oma maailmamme. Kun haluamme jotain koko maailmankaikkeus auttaa meitä saavuttamaan sen.

  3. Itse jännitän aina kamalasti uusia tilanteita. Mutta viime maanantaina aloittaessani työssäopin, päätin että lähestyn sitä ajatuksella että hyvin se menee ja oloni oli luottavainen ja varma. No, viikko on mennyt ja olen olostani pitänyt. Tosin aika usein pelkään jotain asiaa mutta se paljastuu mukavaksi. En sanoisi pelkäämiseksi, mutta haluan uskoa että positiivinen ajattelu auttaisi elämän tilanteisiin!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: